• #5 Dropper

  Hoe vaak laat jij een pakketje thuis bezorgen? Let je daarbij op de manier waarop jouw pakket wordt bezorgd?

   

  Vandaag in Spotlight Jantine Doornbos, oprichtster van FoodDrop & Dropper. Jantine probeert de stadslogistiek te verduurzamen en makkelijker te maken. Ze doet dit met succes!

   

  ‘Wij als stad zijn de meest duurzame stad van Nederland, wij zijn de meest innovatieve stad van Nederland als het aan mij ligt’ Aldus Jantine.

  #4 Mr. Chadd

  Kreeg jij thuis altijd antwoord op je vragen over huiswerk? Vandaag in Spotlight Jan Kuipers, oprichter van Mr. Chadd: Direct uitleg voor ieder vak. Samen met Kim van der Esch kwam hij op het idee om een app te ontwikkelen, die middelbare scholieren ondersteunt bij het maken van huiswerk. Inmiddels maken hier al meer dan 170.000 leerlingen dankbaar gebruik van.

  Een innovatief platform met een verfrissede blik op het huidige onderwijs. Dit zorgt voor verandering.

  #3 Omapost

  Vandaag in Spotlight Wilbert van de Kamp, oprichter van de Omapost. Wilbert kwam op het idee om eenzaamheid onder ouderen te bestrijden met een app. De app geeft jou de gelegenheid om binnen no-time een leuke foto met een persoonlijke boodschap naar je oma te sturen. Inmiddels zijn er al meer dan 200.000 kaartjes verstuurd via de app. Geniaal. Bekijk de video over Omapost hieronder en stuur gratis een kaartje. Heb je geen opa of oma? Dan koppelt de app je aan een willekeurige eenzame oudere. Gewoon doen dus!

  #2 Smooth Brothers

  Spotlight #2 Vandaag in Spotlight het verhaal van The Smooth Brothers. Wat is het geheim van de drie broers die binnen 2 jaar… ‘Wat fijn is aan Groningen is dat hier ruimte is om wat nieuws neer te zetten.’ In de nieuwe rubriek 'Spotlight' brengt Spot TV talent uit Groningen in beeld. Gewoon omdat we trots zijn op Groningen en op wat er allemaal gebeurt in de jongste stad van Nederland.

  #1 WIJZIJNVRIJ

  In de eerste aflevering gaan we in gesprek met de initiatiefnemers van WIJZIJNVRIJ. Groningen miste een vrijdagmiddagborrel die voor iedereen toegankelijk is. WIJZIJNVRIJ brengt daar verandering in. ‘Wat onze doelgroep verbindt is naast plezier hebben ook mensen ontmoeten en sex’ ben jij erbij tijdens de volgende vrijparty!?

 • Seizoen 1

  Jonge ondernemers

 • Wie verdient volgens jou de Spotlight?

All Posts
×